top of page

Pigment-Off = kíméletes tetoválás-eltávolítás I.

Sokak számára okoz komoly problémát egy megunt, megbánt vagy elrontott tetoválás; legyen szó smink- vagy hagyományos tetoválásról.

A legtöbben ekkor tehetetlennek érzik magukat és sokan közülük bele is törődnek abba, hogy ezen nemigen lehet változtatni: a tetoválás eltávolítása drága, hosszadalmas és sok esetben egészségre ártalmas az eljárás.

Mivel egyre több tetoválás-eltávolító módszer jelenik meg a piacon, egyre nehezebb kiválasztani a legmegfelelőbbet. Ez kihívást jelent mind az érintettek, mind a szakemberek számára.


Nézzük meg röviden, milyen módszerek léteznek, és milyen következményekkel járhatnak.

A legismertebb a lézeres tetoválás-eltávolítás. Ez a módszer azonban nagyon veszélyes lehet. Ahhoz, hogy a lézeres kezelést biztonságosan el lehessen végezni orvosi szakértelem és professzionális felszerelés szükséges. A kozmetikákban ezek közül egyik sem adott, ezért az itt végzett lézeres eltávolításoknak nagyon komoly egészségkárosító hatásuk lehet.

Kutatások igazolják, hogy a lézeres kezelés nagymértékben roncsolja a szöveteket és rendkívül hosszadalmas. A tetoválás eltávolításához 10-15 alkalom szükséges és az egyes alkalmak között minimum 2 hétnek el kell telnie, máskülönben maradandó sérülés lesz az eredmény.

A másik ismert módszer a savas eljárás, melynek következtében maró, mérgező anyagot juttatnak be a bőr alá. Ez a sav a bőrbe jutva felszívódik és bejut a nyirokkeringésbe, melynek következtében, allergia, gyulladás vagy más egészségkárosodás alakulhat ki.


A Pigment-Off rendszer egy ártalmatlan eljárás, melynek során enzimet juttatunk a bőr alá. Az enzimek biokatalizátorok, melyek gyorsítják a szervezetben lejátszódó kémiai reakciók sebességét. Kizárólag energetikailag kedvező, spontán módon lezajló reakciókra vannak hatással.

Ez azt jelenti, hogy nincs káros befolyásuk a szervezet működésére!

Az eljáráskor alkalmazott enzim megköti az eltávolítandó részecskéket, melyek a hatóanyagnak köszönhetően a bőrfelületen keresztül távoznak.

A Pigment-Off eljárás a nyirokrendszert sem terheli, illetve szakszerű alkalmazása esetén nem hagy hegeket és gyors bőrregenerációt biztosít. Ezen felül pedig időt is spórolhatunk vele, hiszen a legtöbb esetben egyetlen kezelés is elegendő!


Amennyiben szakemberként szeretnél egy könnyen alkalmazható, kíméletes eljárással segíteni vendégeidnek abban, hogy korábbi, elrontott tetoválásuktól megszabadulhassanak, gyere el soron következő képzésünkre!


A soron következő képzés részleteiről és a jelentkezésről a linkre kattintva tudhatsz meg többet!

A Pigment-Off kezelés további előnyeiről és jótékony hatásairól következő blogukban olvashatsz még többet.




bottom of page