top of page

Vitiligo – Sport – Esztétika = Kényelem!

Ez a vendégem egy fiatal sportoló, akinek a vitiligo nem csupán esztétikai szempontból keserítette meg az életét. Évekig próbálkozott különféle megoldásokkal, hogy elfedje a bőrén megjelenő foltokat.

Sajnos ezek az eszközök (alapozók, krémek stb.) nem bizonyultak hatékonynak, mivel edzés közben leizzadta őket. Ez meglehetősen kényelmetlenné tette a mindennapjait.

A mi kultúránkban az arcunk az egyetlen olyan testrészünk, melyet nem fedünk el. Ennélfogva a vitiligós foltokkal nap mint nap szembe kell nézni, melyek legtöbb esetben az arcon jelennek meg először.

Ez a fiatalember – teljesen érthető módon – hosszú távú és tartós megoldást keresett, hogy zavartalanul végezhesse az edzéseit és élhesse hétköznapjait.

Nagyon messziről érkezett hozzám. Több órás autóutat vállalt azért, hogy igénybe vehesse a kezelést. Kétszer volt nálam. Az első alkalommal megtörtént maga a kezelés, a második alkalommal sor került a gyógyult állapot utáni korrekcióra.

A korrekció azért fontos, mert ekkor látjuk, hogyan épült be a bőrbe a festék. Ilyenkor lehet még változtatni a színárnyalatokon.

A vitiligo camouflage (elfedés) technika alkalmazása során a pigmenteknek a bőrbe való beépülése más, mint egy szemöldöktetoválásnál. Ennek oka az, hogy vitiligo camouflage esetén speciális festékekkel dolgozunk, amelyeket kimondottan ezekre a területekre fejlesztettek ki.

Ennek a munkának az alapja a színelmélet. Rendkívül fontos, hogy jól válasszuk meg a színt, melyet a bőrbe juttatunk. A vitiligós foltot az egészséges bőrhöz kell hozzáigazítani.

A hosszú távú eredményesség is fontos! Nem megfelelő színválasztás esetén a bőrbe juttatott pigment idővel elszíneződhet, akár narancssárgává is válhat. Ezt nagyon fontos elkerülni, mert az így elszíneződött tetoválást nem tudjuk korrigálni.

A fotón jól látható a megfelelő színválasztás eredménye. A bőrfelület esztétikai helyreállítása tökéletesen sikerült. Így sokkal kényelmesebbé is váltak ennek a fiatal sportolónak mindennapjai, mert nem kell nap mint nap azzal foglalkoznia, hogyan fedje el bőrén a foltokat.

Nem kell, hogy a vitiligo megkeserítse a hétköznapokat! A sminktetoválás tartós megoldást jelent, hogy vitiligóval is teljes lehessen az élet!

Ha tetszett a cikk és egyetértesz azzal, hogy „erről mindenkinek tudnia kellene, aki vitiligóval küzd”, kérlek segíts nekik egy megosztással!

bottom of page