Archive

Please reload

Please reload

Tags

Kreativitás a sminktetoválásban

May 6, 2019

Képzeld csak el, hogy egyszer csak azt veszed észre, hogy a bőröd foltokban elkezd kifehéredni. Majd ezek a foltok egyre nagyobbá válnak, esetleg még szaporodnak is. Ráadásul teljesen tehetetlen vagy az elindult folyamattal szemben.
Hiába keresed a válaszokat, azok nincsenek, hiszen még az orvostudomány sem tudja bizonyosan megmondani, a vitiligo miért alakul ki és tartós, hatékony gyógymód sem létezik rá. 
A tehetetlenség az első, ami ilyenkor felmerül. „Megoldás kell! Feltétlenül szükségszerű!” – érzi ezt az, aki érintett ebben a bőrproblémában. A pigmenthiányos foltok leggyakrabban a test leginkább látható felületein jelennek meg és terjednek tovább: az arcon, a kézfejen stb. 
Gondolj csak bele abba, hogy az utcán, munkahelyen, iskolában, bevásárlás közben és általában mindenhol megbámulnak az emberek, esetleg meg is ijednek attól való félelmükben, hogy ezek a foltok átterjedhetnek rájuk is. 
Ez a félelmük természetesen alaptalan, hiszen a vitiligo nem fertőző. Ez egy pigmenthiányos állapot, mely esztétikailag okoz súlyos problémákat. 
Ezt az állapotot nevezhetnénk az önbizalom gyilkosának is, hiszen ebből a szempontból is óriási kihívás. 
Ezt tapasztalta ez a fiatal lány is, akinek az állán jelent meg a vitiligo. Az ő esetét szeplői tették igazán speciálissá és érdekessé. Szakmailag is igen érdekes kihívás előtt találtam magam. 
Hogyan lehet ebben az esetben a vitiligós foltot úgy elfedni, hogy az tökéletesen illeszkedjen az egészséges bőrfelülethez? A megoldás a fotón is jól látszik: amellett, hogy a fehér felületet saját bőrszínéhez igazítottam, szeplőket is tetováltam neki. 
Ezt a lányt tökéletesen boldoggá tette az eredmény. Gondolnád, hogy valakit boldoggá tesz az, mikor visszakapja a szeplőit? Ebben az esetben bizony ez történt!
Engem azonban az tesz boldoggá, hogy a munkám során tartós megoldást nyújthatok azoknak, akik talán már fel is adták, hogy visszakapják eredeti arcukat. 
Egyetértesz annak fontosságával, hogy az érintettek tudomást szerezzenek arról, hogy van a vitiligóra esztétikai megoldás? Ha igen, kérlek segíts azzal, hogy továbbküldöd vagy megosztod ezt a cikket.


 

Please reload

Please reload

Our Recent Posts

+36202107217 

+36706776613

Brusznyai Árpád u. 18-20 1. emelet, 8200 Veszprém,  
Hungary

©2017 by Gáspár Melinda Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now