+36202107217 

+36706776613

Brusznyai Árpád u. 18-20 1. emelet, 8200 Veszprém,  
Hungary

©2017 by Gáspár Melinda Proudly created with Wix.com

Archive

Please reload

Please reload

Tags

Vitiligo – Sport – Esztétika = Kényelem!

May 3, 2019

Ez a vendégem egy fiatal sportoló, akinek a vitiligo nem csupán esztétikai szempontból keserítette meg az életét. Évekig próbálkozott különféle megoldásokkal, hogy elfedje a bőrén megjelenő foltokat.

Sajnos ezek az eszközök (alapozók, krémek stb.) nem bizonyultak hatékonynak, mivel edzés közben leizzadta őket. Ez meglehetősen kényelmetlenné tette a mindennapjait.

A mi kultúránkban az arcunk az egyetlen olyan testrészünk, melyet nem fedünk el. Ennélfogva a vitiligós foltokkal nap mint nap szembe kell nézni, melyek legtöbb esetben az arcon jelennek meg először.

Ez a fiatalember – teljesen érthető módon – hosszú távú és tartós megoldást keresett, hogy zavartalanul végezhesse az edzéseit és élhesse hétköznapjait.

Nagyon messziről érkezett hozzám. Több órás autóutat vállalt azért, hogy igénybe vehesse a kezelést. Kétszer volt nálam. Az első alkalommal megtörtént maga a kezelés, a második alkalommal sor került a gyógyult állapot utáni korrekcióra.

A korrekció azért fontos, mert ekkor látjuk, hogyan épült be a bőrbe a festék. Ilyenkor lehet még változtatni a színárnyalatokon.

A vitiligo camouflage (elfedés) technika alkalmazása során a pigmenteknek a bőrbe való beépülése más, mint egy szemöldöktetoválásnál. Ennek oka az, hogy vitiligo camouflage esetén speciális festékekkel dolgozunk, amelyeket kimondottan ezekre a területekre fejlesztettek ki.

Ennek a munkának az alapja a színelmélet. Rendkívül fontos, hogy jól válasszuk meg a színt, melyet a bőrbe juttatunk. A vitiligós foltot az egészséges bőrhöz kell hozzáigazítani.

A hosszú távú eredményesség is fontos! Nem megfelelő színválasztás esetén a bőrbe juttatott pigment idővel elszíneződhet, akár narancssárgává is válhat. Ezt nagyon fontos elkerülni, mert az így elszíneződött tetoválást nem tudjuk korrigálni.

A fotón jól látható a megfelelő színválasztás eredménye. A bőrfelület esztétikai helyreállítása tökéletesen sikerült. Így sokkal kényelmesebbé is váltak ennek a fiatal sportolónak mindennapjai, mert nem kell nap mint nap azzal foglalkoznia, hogyan fedje el bőrén a foltokat.

Nem kell, hogy a vitiligo megkeserítse a hétköznapokat! A sminktetoválás tartós megoldást jelent, hogy vitiligóval is teljes lehessen az élet!

Ha tetszett a cikk és egyetértesz azzal, hogy „erről mindenkinek tudnia kellene, aki vitiligóval küzd”, kérlek segíts nekik egy megosztással!

 

 

Please reload

Please reload

Our Recent Posts

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now